Fysik

Fysik hjælppp

25. november 2020 af Skuls - Niveau: B-niveau
Nogle der kan hjælpe med opgave 5. Forståe slet ikke hvilken formel jeg skal beuge eller hvordan man regner den ud

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2020 af mathon

Opdriften er lig med tyngden af den vandmængde, som minen fortrænger/"skubber til side"

        \small \small \begin{array}{lllll}a)\\& F_{opdrift}=m_{vand}\cdot g=\left (V\cdot \rho \right ) \cdot g=\left (\frac{4}{3}\cdot \pi\cdot (0.30\;m)^3\cdot 1000\;\frac{kg}{m^3} \right )\cdot\left ( 9.82\;\frac{N}{kg} \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2020 af mathon

Minens opadrettede træk i kæden
er opdriften minus tyngdekraften:

        \small \small \small \small \begin{array}{lllll}b)\\& F_{res}^{op}=F_{opdrift}-m\cdot g= F_{opdrift}-(85\;kg)\cdot \left ( 9.82\;\frac{N}{kg} \right )\end{array}


Svar #4
25. november 2020 af Skuls

Tak, men mine resultater blive helt mærkelige. Hvad får du resultatet til i opgaverne


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2020 af ringstedLC

Hvis din a) er "mærkelig", bliver din b) sikkert også mærkelig. Husk: Enheden af resultatet skal give N.

Vedhæft et billede af dine beregninger!


Skriv et svar til: Fysik hjælppp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.