Matematik
Sin/Cos - BEVIS
Jeg har et spørgsmål til en disposition som jeg ikke helt kan få løst, jeg har kigget i den bog vi har, men kan heller ikke finde noget der, så håber i kan hjælpe.
Bevis formlerne sin(x+pi/2)=cos(x) og cos(x+pi/2)=-sin(x). Benyt disse formler til at bevise at (cos(x))'=-sin(x)
Meget gerne med uddybning på, da jeg godt kender svaret, men ikke kan formulere det med ord..
Svar #1
25. november 2020 af peter lind
De to første relationer beviser man ved at se på vinklerne på enhedscirklen. Det må stå i din bog.cos(x)' = sin(x+π/2)' = cos(x+π/2) = -sin(x)
Skriv et svar til: Sin/Cos - BEVIS
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
