Matematik

Similiære matricer

26. november 2020 af Mariassssssss - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg ved at 2 matricer er similære når de opfylder;

B=M^{-1}\cdot A\cdot M

Jeg kende regenværdierne for både A og B, og disse er også ens med ens algebraisk multiplcicitet. Jeg kender også egenrum til den tilhørende egenværdier, samt egenvektorer.

Jeg skal finde den regulære matrice M der gør at overstående er opfyldt.

Men forstår ikke hvordan.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2020 af 45yy45y5 (Slettet)

Hej. Brug at de har samme diagonalmatrix:

\lambda =V_{A}^-^1*A*V_{A}

\lambda =V_{B}^-^1*B*V_{B}


Svar #2
26. november 2020 af Mariassssssss

#0

Hej, jeg ved at 2 matricer er similære når de opfylder;

B=M^{-1}\cdot A\cdot M

Jeg kende regenværdierne for både A og B, og disse er også ens med ens algebraisk multiplcicitet. Jeg kender også egenrum til den tilhørende egenværdier, samt egenvektorer.

Jeg skal finde den regulære matrice M der gør at overstående er opfyldt.

Men forstår ikke hvordan.

Har løst det:)


Skriv et svar til: Similiære matricer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.