Fysik

reaktionsskemaet for Cs-137’s henfald til Ba-137*

28. november 2020 af Planteelsker - Niveau: B-niveau

Hvordan ville jeg opstille et reaktionsskema for Cs-137’s henfald til Ba-137*?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2020 af mathon

               \small \small \begin{array}{llllll} \textup{Henfald:}\\& _{\, \, \, 55}^{137}\textrm{Cs}\;\longrightarrow\;_{\, \, \,56}^{137}\textrm{Ba*} \;+\;_{-1}^{\, \, \, \, 0}\textrm{e}\;+\;\bar\nu \end{array}


Svar #2
28. november 2020 af Planteelsker

Okay mange tak. Når jeg slå Ba-137 op på et kernekort står der, at stoffet er stabilt, er det så Beta minus henfaldet, som gør, at stoffet kommer i en exciteret tilstand? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2020 af mathon

               \small \small \small \begin{array}{llllll} \textup{Henfald:}\\& _{\, \, \, 56}^{137}\textrm{Ba*}\;\longrightarrow\;_{\, \, \,56}^{137}\textrm{Ba} \;+E_{f\! oton} \end{array}


Svar #4
28. november 2020 af Planteelsker

Hvad betyder Efoton? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2020 af mathon

               \small \begin{array}{lllllllll} \textup{Henfald:}\\& _{\, \, \, 56}^{137}\textrm{Ba*}\;\longrightarrow\;_{\, \, \,56}^{137}\textrm{Ba} \;+\gamma\textup{-str\aa ling} &&&&&&&\textup{er helt fint}\end{array}


Svar #6
28. november 2020 af Planteelsker

Okay mange tak ! 


Svar #7
28. november 2020 af Planteelsker

Det sidste reaktionsskema du lavede, kan man godt sige at Ba-137* er moderkerne, som så henfalder til Ba-137, som er datterkerne? 

Og hvilket radioaktivt henfald er det? Er det et gammahenfald? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. november 2020 af mathon

     Ja.

  \small \small \begin{array}{llllll} \\& _{\, \, \,56}^{137}\textrm{Ba*} \textup{ er en instabil kerne, der henfalder ved at udsende sin overskudsenergi som }\gamma \textup{-str\aa ling} \end{array}


Skriv et svar til: reaktionsskemaet for Cs-137’s henfald til Ba-137*

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.