Matematik

Trigonometri - Problemregning

01. december 2020 af MatteTeenDk (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Forstår ikke hvordan jeg skal gribe spørgsmål C) an, opg 8.
På forhånd, tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2020 af janhaa

C)

A(trapez) = 0,77*(0,64+1,55)/2 m2 = 0,843 m2

V = A*3,5 = 2,95 m3

?


Svar #2
01. december 2020 af MatteTeenDk (Slettet)

#1

Kan du måske uddybe hvorfor, da jeg ikke helt er med på de trin du foretager dig, med flere ord, tak.


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. december 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. december 2020 af ringstedLC

Skråningens tværsnit fremgår af figuren og har arealet:

\begin{align*} A &= 0.5a\,b\cdot \sin(C) \\ &= 0.5\cdot 1\cdot \text{vandret\,afst.}\cdot \sin(50^{\circ}) \\ A&=\;?\,\text{m}^2\end{align*}

Skråningen uden hjørner er et prisme med volumet:

\begin{align*} V &= l\cdot A \\ &= 3.5\cdot A \\ V&=\;?\,\text{m}^3 \end{align*}


Svar #5
02. december 2020 af MatteTeenDk (Slettet)

Tak, Ringsted. Gav mig en bedre forståelse af hvorfor da jeg derefter selv prøvede mig frem via dine formuleringer.


Skriv et svar til: Trigonometri - Problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.