Matematik

vinkel mellem 2 linjer

03. december 2020 af dennis13434 - Niveau: B-niveau

Find vinkel mellem disse 2 linjer 

linje l: y= -0.25x+3

linje m: y= 2x-1

har prøvet tangent men kunne ikke få det til at virke


Svar #1
03. december 2020 af dennis13434

bemærk det er den SPIDSE vinkel


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2020 af ringstedLC

Vinklen v er summen af de numeriske værdier af de to linjers hældningsvinkel (vinklen mellem en linje og x-aksen):

\begin{align*} v &=\left | v_l \right |+\left |v_m \right | \\ v &= \left |\tan^{-1}\left ( a_l \right ) \right |+\left |\tan^{-1}\left ( a_m \right ) \right | \;,\;a_l=-0.25\;,\;a_m=2 \\ \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2020 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 23 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2020 af mathon

           \small \small \begin{array}{llllll} \textup{Linjevinkel:}\\& \begin{array}{llllll} &\tan\left (v_{spids} \right ) =\frac{\left |a_2-a_1 \right |}{\left |1+a_2\cdot a_1 \right |} \\\\& \tan\left (v_{spids} \right ) =\frac{\left |2-(-0.25) \right |}{\left |1+2\cdot (-0.25) \right |}=4.5\\\\& v_{spids}=\tan^{-1}(4.5)=77.5\degree \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2020 af janhaa

v=arctan(2)+|arctan(-0,25)| =77,5^o


Skriv et svar til: vinkel mellem 2 linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.