Matematik

mathon hjælp

04. december 2020 af Matfuckdk - Niveau: A-niveau

Hjælp 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2020 af mathon

     \small \small \begin{array}{llllll} 1.\\& \begin{array}{llllll} \frac{\mathrm{d} C}{\mathrm{d} t}=37.5\\\\ \int dC=\int 37.5\,\mathrm{d} t\\\\ C(t)=37.5t+k\\\\& C(0)=37.5\cdot 0+350\\\\& k=350\\\\ C(t)=37.5t+350\\\\ t(C)=\frac{C-350}{37.5}\\\\\\ \left \{ t_{1000},t_{2000} \right \}=\left \{ \frac{1000-350}{37.5} ,\frac{2000-350}{37.5}\right \}=\left \{ 17.3,44 \right \} \end{array} \end{array}


Svar #3
04. december 2020 af Matfuckdk

#2

     \small \small \begin{array}{llllll} 1.\\& \begin{array}{llllll} \frac{\mathrm{d} C}{\mathrm{d} t}=37.5\\\\ \int dC=\int 37.5\,\mathrm{d} t\\\\ C(t)=37.5t+k\\\\& C(0)=37.5\cdot 0+350\\\\& k=350\\\\ C(t)=37.5t+350\\\\ t(C)=\frac{C-350}{37.5}\\\\\\ \left \{ t_{1000},t_{2000} \right \}=\left \{ \frac{1000-350}{37.5} ,\frac{2000-350}{37.5}\right \}=\left \{ 17.3,44 \right \} \end{array} \end{array}

Tak, men hvordan med opgave 2 og 3 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2020 af mathon

     \small \small \small \begin{array}{llllll} 2.\\& \begin{array}{llllll} \frac{\mathrm{d} C}{\mathrm{d} t}=53.25-0.045\cdot C\\\\ C{\, }'+0.045C=53.25\qquad \textup{panserformlen}\\\\ C(t)=e^{-0.045t}\cdot \int 53.25\cdot e^{0.045t}\,\mathrm{d}t\\\\ C(t)=e^{-0.045t}\cdot\left ( \frac{53.25}{0.045} \cdot e^{0.045t}+k\right )\\\\ C(t)=k\cdot e^{-0.045t}+1183 \\\\& C(0)=k\cdot 1+1183=350\\\\& k=-833\\\\ C(t)=1183-833\cdot e^{-0.045t}\\\\ t(C)=\frac{\ln\left ( \frac{833}{1183-C} \right )}{0.045}\\\\\\ t(1000)=\frac{\ln\left ( \frac{833}{1183-1000} \right )}{0.045}=34\;(min) \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2020 af mathon

     \small \small \small \small \begin{array}{llllll} 3.\\& \begin{array}{llllll} C(t)=1183-833\cdot e^{-0.045t}\\\\ \underset{\lim\, t \to \infty}{ C(t)}=1183-833\cdot e^{-0.045\cdot \infty}=1183-0=1183\;(\textup{ppm}) \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: mathon hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.