Fysik

HJÆLP! - Elektricitet

07. december 2020 af emilantonsen - Niveau: B-niveau

Har virkeligt brug for hjælp til denne opgave, vil sætte stor pris på, hvis nogen kan hjælpe mig.

En person har et tørelement med en hvilespænding på 4,50V. Personen forbinder elementet til en pære med resistansen 8,00Ω, når den lyser. Polspændingen er 4,35V  

a) Bestem elementets indre resistans  

b) Hvilken effekt afsættes i pæren og elementet?  

c) Hvor stor en procentdel af effekten afsættes i elementet?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2020 af peter lind

 a)  8Ω*I =  4,35 V og I*Ri = 4,5V - 4,35V

b) V*I = R*I2


Svar #2
07. december 2020 af emilantonsen

Mange tak for svar. Forstår dog stadig ikke helt, hvordan jeg skal løse opgave b, kan du hjælpe mig med beregningen? Og ved du, hvordan jeg kan løse opgave c)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2020 af peter lind

b)  Du kan bruge begge formler. Hvis det er pæren skal du bruge enten spændningsfaldet over pæren eller modstanden i pæren

c) 100*effekt af pære/total effekt


Skriv et svar til: HJÆLP! - Elektricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.