Matematik

Differentialregning - hjælp!!

11. december 2020 af tonytony - Niveau: A-niveau

Hej jeg har virkelig svært ved en af mine opgaver

Den lyder som følgende:

En skole vil undersøge, hvordan CO2-koncentrationen i ventilerede klasseværelser udvikler sig i løbet af en lektion. Funktionen C(t) angiver CO2-koncentrationen (målt i ppm) til tidspunktet t (målt i timer efter lektionens start). I en model for et bestemt klasseværelse er C(t) en løsning til differentialligningen:

C' = P / 0.280 - R * (C-400)

Om parametrene P og R i modellen oplyses

P : Samlet mængde CO2, personerne i klasseværelset udskiller pr. time (målt i liter).
R : Luftudskiftninger pr. time via ventilation i klasseværelset.

Det oplyses endvidere, at én stillesiddende person udskiller 50 liter CO2 pr. time.I et klasseværelse går 24 elever og 1 lærer i gang med en lektion i klasseværelset. Ved lektionens start er CO2-koncentrationen i lokalet 400 ppm. Der er 7,0 luftudskiftninger pr. time under hele lektionen.

a) Bestem en forskrift for C(t).

b) Benyt modellen til bestemme, hvor lang tid der går, inden CO2-koncentrationen i klasseværelset overstiger 1000 ppm.

Når CO2-koncentrationen overstiger 1000 ppm, begynder eleverne og læreren at blive mærkbart døsige. Luftudskiftningen i klasseværelset skal derfor reguleres.

c) Bestem den mindste værdi af R, så eleverne og læreren ikke bliver døsige på grund af CO2-koncentrationen i løbet af en lektion på 1,5 time.

a) der får jeg funktionen c(t) = 1012,24 - 612,245 * e^-7t

b) der får jeg t = 0.5589

jeg har virkelig svært ved at udregne c), så er der nogen som kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2020 af janhaa


Svar #3
11. december 2020 af tonytony

#2

c)

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1934368

jeg har prøvet den måde, men det virker ikke


Skriv et svar til: Differentialregning - hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.