Matematik

flyselskab

15. december 2020 af MarkRasm - Niveau: B-niveau

jeg aner ikke hvordan man gør


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2020 af Capion1

85% sandsynlighed for fremmøde.

p(X = r fremmødte) = \binom{50}{r}\cdot \left ( \frac{85}{100} \right )^{r}\cdot \left ( \frac{15}{100} \right )^{50-r}

a)  Indsæt r = 50
b)  Summér for  p(X ≤ 48)        Benyt her den komplementære sandsynlighed som er lettere.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2020 af Capion1

b)  Bemærk, i tilfælde af, at der ingen møder op, r = 0, skal denne sandsynlighed også medregnes.
Det er den så gjort i   "Summér for  p(X ≤ 48)". Det lyder jo også rigtigt, at der må være plads i flyet,
dersom ingen møder op.  


Skriv et svar til: flyselskab

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.