Matematik

Kvadratroden af 20

16. december 2020 af 1515mbs - Niveau: B-niveau

Jeg skal tage kvadratroden af 20 i en opgave uden hjælpemidler. Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2020 af peter lind

Metoder til at uddrage kvadratrødder er over dit niveau. Du kan roligt benytte alt hvad du kan med en almindelig lommeregner men ikke et CAS værktøj


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2020 af Capion1

  42 er for lidt og  52 er for meget.
4,42                    4,52
4,472                 4,482
...............


 


Svar #3
16. december 2020 af 1515mbs

Det er ift. denne opgave. Jeg har fået middelværdien til 60. Når jeg skal regne spredningen ender min udregning ved kvadratroden af 20. Jeg ved ikke hvordan jeg kommer videre der fra. JEG MÅ IKKE BRUGE HJÆLPEMIDLER.

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2020 af peter lind

Du kan bare undersøge om variansen er større end 25


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. december 2020 af StoreNord

#0
Kvadratroden af 20 er:        \sqrt{4*5}=\sqrt{4}*\sqrt{5}=2\sqrt{5}


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. december 2020 af Capion1

Trådstarter skal alligevel finde en anden kvadratrod, \sqrt{5}
Vi må desværre sige, at her i julen flytter nissen med.


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. december 2020 af AngelOneOne

Hejsa,

Som Capion1 skriver - Der er ikke nogen "nem" måde at regne kvadratrødder ud i hovedet, med mindre der er tale om kvadrattallene (som er de tal der har et helt tal som kvadratrod - f.eks. √5=25).

Den eneste måde er at gætte sig frem, på den måde som Capion1 beskriver i #2.

Du kan også læse om det her: "Webmatematik"

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. december 2020 af Capion1

Lad os prøve at finde en genvej til at bestemme en decimal mere:
Vi har fundet, at     4,472 < 20 < 4,482   og vil gerne have en decimal mere, som vi kalder h ∈ {0, 1, ... , 9}
Da h er tredje decimal, skal vi til 4,47 lægge h·10- 3 til og opløfte i anden, som skal være mindre end 20.
Vi har nu:         (4,47 + h·10- 3)2 < 20     ⇔   4,472 + h2·10- 6 + 2·4,47·h·10- 3 < 20
Vi ser, at leddet med 10- 6 ingen betydning får, da h er tredjedecimal.
Tilbage har vi:             4,472 + 2·4,47·h·10- 3 < 20
hvor tredje decimal er det største hele tal h, som er mindre end venstresiden af uligheden.
          


Brugbart svar (1)

Svar #10
16. december 2020 af peter lind

Se dog opgaven. Han skal bare undersøge om spredningen er større end 5. Det er det samme som at variansen er større end 25. Han behøver slet ikke at beregne kvadtatroden af 20. Det er nok at konstatere at variansen 20 er mindre end 25


Skriv et svar til: Kvadratroden af 20

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.