Matematik

NEED HELP

18. december 2020 af Aniie3345 - Niveau: B-niveau

Der er en anden opg jeg er i tvivl om

hvis man ganger et tal med 4 og trækker 1 fra, får man samme resultat, som 5 mere end det dobbelte af tallet hvilket tal er der tale om. opstil ligning

Jeg har gjort sådan:

x*4-1=x*5

= -1 

er det rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Jeg får ligningen til

4x - 1 = 2x + 5

som giver

x = 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2020 af ringstedLC

\begin{align*} \text{tallet\,gg\,4\,fratrukket\,1} &= \text{5\,mere\,end\,det\,dobbelte\,af\,tallet}\\ \text{4\,gg\,tallet\,minus\,1} &= \text{2\,gg\,tallet\,plus\,5}\\ 4x-1 &= 2x+5 \\ x &=\;? \end{align*}


Skriv et svar til: NEED HELP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.