Matematik

HJÆLP!

19. december 2020 af SusanneRasussen - Niveau: B-niveau

Jeg har problemer, med at bevise, du to små beviser.

Kan i hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2020 af ringstedLC

a) Differentier f og brug at y-aksen har ligningen x = 0.

b) Sæt f '(x) = 0 og isoler x = xT.


Svar #2
19. december 2020 af SusanneRasussen

hmm hvordan skal jeg gøre det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2020 af ringstedLC

#1 rettelse: b)c)

I #1 gives der 2 gange 2 tip til opgaverne. Du må beskrive nærmere, hvad der menes med "det".


Svar #4
19. december 2020 af SusanneRasussen

Jeg kan ikke rigtig se, hvordan jeg skal få det til at se ud


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. december 2020 af Anders521

#4 Hvad mener du?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. december 2020 af mathon

Vis din differentiation.


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. december 2020 af mathon

                \small \begin{array}{lllll}b)\\& \begin{array}{lllll} f(x)=ax^2+bx+c\qquad a\neq0\\\\ f{\, }'(x)=2a\cdot x+b\\& \begin{array}{lllll} \textup{Punkter p\aa \ y-aksen har koordinats\ae t }(\mathbf{{\color{Red} 0}},y) \end{array} \\\\ f{\, }'(0)=2a\cdot 0+b=b \end{array} \\\\\\ c)\\& \begin{array}{lllll} \textup{I toppunktet er tangenten vandret}\\ \textup{dvs med h\ae ldningstal 0:}\\\\ f{\, }'(x)=2a\cdot x_T+b=0\\\\ 2a\cdot x_T=-b\\\\ x_T=\frac{-b}{2a} \end{array}\end{array}


Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.