Matematik

Akut - fortabt. Forskriftsregning

20. december 2020 af Becky4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan nogen hjælpe mig med en vejledende besvarelse af denne opgave, tusind tak ! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2020 af StoreNord

a)    Brug diskriminant-metoden til at løse     x²-2x-3 =0.

b)    Differentièr f(x).

c)    https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning/tangentens-ligning

Tegn parablen i Geogebra.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. december 2020 af ringstedLC

a) Brug løsningsformlen til x-aksen og at en parabel skærer y-aksen i (0, f(0)) = (0,c).

b) Differentier f og løs ligningen f '(x) = 0. Indsæt løsningen i f.

c) Brug tangentligningen. Du har punkterne fra a) og f ' fra b).

\begin{align*} y &= f'(x_0)\cdot (x-x_0)+f(x_0) \end{align*}

d) Bestem hældningen a af L Løs ligningen f '(x) = a. Indsæt løsningen i tangentligningen.

\begin{align*} a &= \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1} \end{align*}

e) Se: https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning/monotoniforhold


Skriv et svar til: Akut - fortabt. Forskriftsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.