Matematik

Hvorfor er 0,25/0,25=1?

30. december 2020 af Alrighty - Niveau: C-niveau

Jf. overskriften :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2020 af Anders521

#0 Der gælder generelt, at a = a for alle a ∈ R.  Men hvis a ≠ 0 kan der divideres med tallet på begge sider af lighedstegnet således, at a/a = 1. I dit tilfælde er a = 0,25.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. december 2020 af Mathias7878

Du kunne f.eks. skrive udtrykket som

\frac{1 \cdot 0.25}{1 \cdot 0.25}

Da 0.25 indgår i både nævner og tæller, går de ud med hinanden og du ender ud med

\frac{1}{1} = 1

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. december 2020 af Capion1

Det inverse element, m.h.t. multiplikation, til elementet 0,25 er elementet \frac{1}{0,25} .
Komponeres de to elementer, m.h.t. multiplikation,  0,25\cdot \frac{1}{0,25} , giver det elementet 1 ,
som er neutralt element m.h.t. multiplikation. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. december 2020 af StoreNord

"Man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte".
         \frac{1}{4}:\frac{1}{4}=\frac{1}{4}*\frac{4}{1}=1


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. december 2020 af Eksperimentalfysikeren

a/b = c, hvis og kun hvis a = b*c.

Det er definitionen på en division. Du kan altså gøre prøve ved at gange  brøkens nævner med tallet på højre side. Hvis resultatet er tallet i tælleren, er divisionen korrekt, dog med én undtagelse: Nævneren kan ikke være 0.


Skriv et svar til: Hvorfor er 0,25/0,25=1?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.