Matematik

Trigonometri Matematik

30. december 2020 af klo102030 - Niveau: A-niveau

Jeg vil rigtig gerne have hjælp til at løse de 3 overstående opgaver, som jeg har vedhæftet et billede til.

a)

b)

c)

Vedhæftet fil: trigonometri klo11.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. december 2020 af peter lind

a)  Brug at sinus til en vinkel i en retvinklet trekant er modstående katete delt med hypotenusen

b) brug at arealet af en trekant er højde * grundlinje delt med 2

c) Kald fodpunktet for højden af fra B for D. Find AD ved brug af pytagoras.Brug dette til at finde DC og til sidst BC af pytagoras


Svar #3
30. december 2020 af klo102030

Jeg har funder længden mellem IADI = 8,6 Ved at jeg har sagt 5'2+7'2 = 74 også kvadratroden af 74 = 8,6

Men jeg ved endnu ikke hvordan jeg helt skal finde IDCI og IBCI. Da jeg ikke kender nogen af siderne på den anden trekant bordset fra en vinkel der er 90 grader.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. december 2020 af peter lind

Du har lavet en fejl. AD2 = 72-52 =

AC = AD+DC hvor du kender AC fra spørgsmål b samt AD

Brug hellere 52 eller 5^2


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. december 2020 af ringstedLC

#2

b) brug at arealet af en trekant er højde * grundlinje delt med 2

og at: Areal = 25


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. december 2020 af mathon

             \small \small \begin{array}{lllll} \mathbf{c)}\\& \begin{array}{lllll} \cos\textup{-relationen:}\\& a^2=b^2+c^2-2\cdot b\cdot c\cdot \cos(A)\\\\& a=\sqrt{b^2+c^2-2\cdot b\cdot c\cdot \cos(A)} \end{array}\end{array}


Skriv et svar til: Trigonometri Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.