Matematik

1.D1.15

01. januar 2021 af Krollo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.
Ift. a)
Jeg går ud fra, at man skal bruge enten sinus, cosinus, tangens eller pythagoras til at besvare a), men jeg er ikke sikker på hvordan. Jeg kan ud fra tegningen se, at:

 \frac{2}{c}=\frac{modstaende katate}{hosliggende katete}


\frac{5-c}{2}=\frac{modstaende katete}{hosliggende katete}

Jeg ved, at modstående katete/ hosliggende katete= tan (v), men hvilken vinkel er der tale om i dette tilfælde?

Ift. b)

Jeg har ingen idé, om hvad man skal her.

Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. januar 2021 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. januar 2021 af peter lind

Det er de to vinkler, der er markeret med en dobbeltbue


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. januar 2021 af Soeffi


Svar #4
01. januar 2021 af Krollo (Slettet)

#2

Og de to vikler må jo så være ens, men hvordan kan det bevises? Er det blot, fordi de er markeret på samme måde og derfor angivet til at være ens?


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. januar 2021 af peter lind

Se på de to trekanter ADC og CDB

Vinkel  ADC = 90º- vinkel ACD = 90º-( 90º- vinkel ACD) = vinkel BCD

De er altså ensvinklet


Skriv et svar til: 1.D1.15

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.