Matematik

Opstil en gaffelforskrift for den funktion f, der beskriver den samlede pris for leje af en bil som funktion af antal kørte km.

01. januar 2021 af lukaa - Niveau: B-niveau

Heeeeei venner, håber der er en meget venlig sjæl, som vil hjælpe<3

Opgaven ser således ud (jeg har brug for hjælp til b):

I et biludlejningsfirma koster det 1200 kr. for at leje en bil. For denne pris kan man køre 300 km, og for hver kørt km derudover betales yderligere 1,30 kr pr km.

a) Bestem den samlede pris for leje af en bil inklusiv 500 km kørsel.

b) Opstil en gaffelforskrift for den funktion f, der beskriver den samlede pris for leje af en bil som funktion af antal kørte km.


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. januar 2021 af peter lind

For kørsel under 300 km er det 1200 kr

For kørsel x > 300 er det 1200 + 1,3(x-1200)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. januar 2021 af StoreNord

Er det nu også rigtigt:                   For kørsel x > 300 er det 1200 + 1,3(x-1200)     ?


Brugbart svar (2)

Svar #3
01. januar 2021 af mathon

           \small \small \begin{array}{llllll} \textup{Udlejningspris som}\\ \textup{funktion af antal}\\ \textup{k\o rte km}:\\& f(x)=\left\{\begin{array}{llll} 1200&\textup{for}& 0<x\leq 300\\ 1.30x+810 & \textup{for}&\, \, \, \, \, \, \, \, \,\, \, x>300 \end{array}\right. \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. januar 2021 af StoreNord


Svar #5
10. januar 2021 af lukaa

#3

           \small \small \begin{array}{llllll} \textup{Udlejningspris som}\\ \textup{funktion af antal}\\ \textup{k\o rte km}:\\& f(x)=\left\{\begin{array}{llll} 1200&\textup{for}& 0<x\leq 300\\ 1.30x+810 & \textup{for}&\, \, \, \, \, \, \, \, \,\, \, x>300 \end{array}\right. \end{array}

Hvor kommer 810 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. januar 2021 af StoreNord

De 810 er y-værdien for et tænkt punkt, hvor den skrå graf ville skære y-aksen, hvis den var gældende for alle værdier af x.
Den skrå del har funktionen f(x)=ax+b,  hvor b altså her er 810.
a og b kan findes, når man kender to punkter på grafen. På min tegning kunne du bruge punkterne A og B.


Skriv et svar til: Opstil en gaffelforskrift for den funktion f, der beskriver den samlede pris for leje af en bil som funktion af antal kørte km.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.