Fysik

Vands specifikke varmekapacitet

05. januar 2021 af MimiJac - Niveau: B-niveau

Hej.

1. Bestem en værdi for vands specifikke varmekapacitet c.

2. Udregn den relative afvigelse til tabelværdien som er c_vand = 4186 J/kg*c

Oplyste parametre: 1,0 kg vand, Elkedels effekt måles til 2153 W, start temp. 22 grader, slut temp. 83,5 grader. tid i sekunder 120. 

jeg er med på at jeg b.la skal bruge formlen:

 c=\frac{C}{m}

Men kan i hjælpe mig på vej?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2021 af peter lind

Du kommer til at give nogle flere oplysninger. Der er formodentlig tale om et fysikforsøg og her skal du redegre for hvad du har målt på hvad ?


Svar #2
05. januar 2021 af MimiJac

Nej, jeg har intet målt. Det er ren teori, jeg har ikke fået andre oplysninger :o


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. januar 2021 af OliverHviid

Du kan anvende at E=P*t og E=m*c*ΔT

Hvis du sætter disse størrelser lig hinanden fås:

P*t=m*c*ΔT dvs.

c=P*t/(m*ΔT)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2021 af peter lind

Så må du oplyse om hvad der er givet i opgaven. Læg opgaven ordret ind som en billdfil


Skriv et svar til: Vands specifikke varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.