Matematik

retvinklede trekanter

07. januar 2021 af papanh - Niveau: 9. klasse

Hvordan beregnes hypotenusen af en retvinklet trekant når man ved at arealet af trekanten er 156cm2 og den ene katete er 13 cm

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. januar 2021 af Krollo (Slettet)

Først udregnes den anden katetes længde:

A_{\Delta }=1/2*h*g=1/2*13*x=156\Rightarrow x=24

Den anden katetes længde er altså 24 cm. Nu bruges Pythagoras' læresætning til at udregne længden af hypotenusen:

\sqrt{13^2+24^2}=27,29

Derfor er hypotenusen 27,29 cm.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2021 af peter lind

½*produkterne af kateterne = arealet. Brug dette til at finde den anden katete. Brug dernæs pytagoras


Skriv et svar til: retvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.