Matematik

faktorisering. Hjælp!!!

11. januar 2021 af hq02 - Niveau: A-niveau

Hej

opgaven er vedhæftet

kan ikke finde ud af den, har læst men ved ikke hvordan den skal løses


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2021 af Krollo (Slettet)

\frac{x^2-4x-5}{x^2-5x}=\frac{(x-5)(x+1)}{x(x-5)}=\frac{x+1}{x}


Svar #2
11. januar 2021 af hq02

tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2021 af StoreNord

Man må så bare håbe, at #0 lærer noget af at få løsningen serveret på et sølvfad.
Eller også må man håbe på, at der også er et galant pindsvin tilstede til eksamen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2021 af ringstedLC

#0:

\begin{align*} f(x) &= ax^2+bx+c \\&= a(x-r_1)(x-r_2)\;,\;f(r_1)=f(r_2)=0 \\ r_1 &= \frac{-b+\sqrt{b^2-4ac}}{2a}\;,\;r_2= \frac{-b-\sqrt{b^2-4ac}}{2a} \end{align*}

Nævneren er vel ligetil.


Skriv et svar til: faktorisering. Hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.