Matematik

diferentiering hjælp

11. januar 2021 af hq02 - Niveau: A-niveau

hej kan nogen hjælpe med at differetiere brøken


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2021 af peter lind

a) fx'(x,y) findes ved at differentiere med hensyn til x idet y betragtes som en kostant

 fx'(x,y) findes ved at differentiere med hensyn til y idet x betragtes som en kostant

b) se formel 196 side 33 i din formesamling


Svar #3
11. januar 2021 af hq02

jeg ved godt hvad jeg helt præcis skal, men kan ikke finde ud af at differetiere den brøk der. har kigget i min bog


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2021 af peter lind

For fx'(x,y) brug formel 140 side 25 i din formelsamling¨

For fx'(x,y) brug formelen for differentiation for en kvotient


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2021 af mathon

          \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\& \begin{array}{lllll} f_x{}'(x,y)=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}\left (\frac{1}{y^2+1 } \cdot e^x \right )=\frac{e^x}{y^2+1}\\\\ f_x{}'(0,1)=\frac{e^0}{1^2+1}=\frac{1}{2}\\\\\\ f_y{}'(x,y)=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} y}\left ( e^x\cdot \frac{1}{y^2+1} \right )=e^x\cdot \frac{-1}{\left ( y^2+1 \right )^2}\cdot 2y=\frac{-2e^x\cdot y}{\left ( y^2+1 \right )^2}\\\\ f_y{}'(0,1)=\frac{-2\cdot e^0\cdot 1}{(1^2+1)^2}=\frac{-2}{4}=-\frac{1}{2} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. januar 2021 af mathon

          \begin{array}{lllll} \textbf{b)}\\& \begin{array}{lllll} & f(0,1)=\frac{e^0}{1^2+1}=\frac{1}{2}\\\\ \textup{tangentplansligning}\\ \textup{i }(0,1;\frac{1}{2})\textup{:}\\& z=f_x{}'(0,1)\cdot (x-0)+f_y{}'(0,1)\cdot (y-1)+\frac{1}{2}\\\\& z=\frac{1}{2}x+\left ( -\frac{1}{2} \right )\cdot (y-1)+\frac{1}{2}\\\\& z=\frac{1}{2}x-\frac{1}{2}y+\frac{1}{2}+\frac{1}{2}\\\\\\& z=\frac{1}{2}x-\frac{1}{2}y+1 \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: diferentiering hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.