Kemi

Kemi aflevering

13. januar 2021 af klo102030 - Niveau: C-niveau

Betragt forbrændingen af butangas (C4H10) fra camping gasbeholderen C4H10 (g) + O2(g) CO2(g) + H2O(l)

Der anvendes 190 g butan. Beregn massen af den mængde dioxygen, som bruges ved reaktionen, og massen af carbondioxid, som dannes ved reaktionen.

Svar: 

Afstemning af mit reaktionsskema:  2C4H10 + 13O2 ---- 8CO2 + 10H2O

Finder molarmassen af butan (4* 12,011) + (10 * 1,008) = 58,08 g/mol

Stofmængde(n) = m/M = 190/58,08 = 3,27 mol

Jeg kan se at ved min afstemning, at hvis jeg har 2 butan vil der bruges 13 oxygen. Det vil sige at jeg kan beregne antal de oxygen pr. mol = 13/2 = 6.5, men jeg ved ikke hvad jeg skal gøre her for at kunne besvare spørgsmålet fuldent.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2021 af kemc

Så massen. Må jo være noget med, at for hver anden butan der bruges dannes der 8 carbondioxid. Det vil sige for hver 1 mol butan dannes der 4 mol carbondioxid.

M * n = Både O2 OG CO2 


Svar #2
13. januar 2021 af klo102030

Det lyder meget rigtigt


Svar #3
13. januar 2021 af klo102030

men jeg skal vel beregne massen af de oxygen for at kunne bruge formlen molar masse * stofmængde, fordi jeg jo ikke kender stofmængden for O2 og tilsvarende CO2?


Svar #4
13. januar 2021 af klo102030

Jeg kendte jo den massen, der var blevet givet til butan som var det der stod i beskrivelsen som var 190g..


Svar #5
13. januar 2021 af klo102030

Hvilke tal skal jeg eksempel helt præcis bruge for at finde stofmængden for O2?


Svar #6
13. januar 2021 af klo102030

En person er kommet frem til 

Massen af O2: M * n = 32 g/mol * 21,25 (3,27*6,5) = 680 g

Men hvordan har han fundet de 21.25 henne?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. januar 2021 af kemc

#6

En person er kommet frem til 

Massen af O2: M * n = 32 g/mol * 21,25 (3,27*6,5) = 680 g

Men hvordan har han fundet de 21.25 henne?

Hvor ?


Skriv et svar til: Kemi aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.