Matematik

Hjælp

15. januar 2021 af Matildebay - Niveau: 10. klasse

Jeg er lige nu i gang med at lave en opgave hvor man skal lave en scene i geogebra og lave en funktionsforeskrift for fronten af scenen, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvordan man gør.

Opgaven lyder sådan her:

Fronten på orange scene på roskilde har tilnærmelsesvis følgende funktionsforskrift:

Orange(x)=-0,04x i anden+1,25x

I skal konstruere en scene til Jelling som skal være 43% mindre i bredden og højden. I skal tegne scenen i Geogebra og angive mål på bredden og højden, samt angive en funktionsforskrift for fronten af scenen. 

Og så er deen opgave mere som man kan se i dokumenten nedenfor.

Kan i hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2021 af mathon

Formentlig er 
                        Orange(x) = -0,04 x2 + 1,25x

højden som en funktion af bredden. Men det er ikke oplyst.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2021 af mathon

Hvis ovenstående er tilfældet,
har du:
                     \small \begin{array}{llllll}& \textup{Jelling}(x)= -0.04\cdot \left ( 0.57x \right )^2 +1.25\cdot \left ( 0.57x \right ) =-0.012996x^2+0.7125x \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.