Matematik

har problemer med disse opgaver

15. januar 2021 af emmamuzze - Niveau: B-niveau

Opgave 1 Der indsættes et ukendt beløb p°a en bankkonto. I de næste 10 °ar forrentes kontoen med 5% p.a. hvorefter der st°ar 1668 kr p°a kontoen.

a) Beregn det ukendte beløb der blev indsat, afrundet til nærmeste hele kroner

b) Lav et regneark der viser kontostanden hvert °ar

Opgave 2 En ejendom er i 2015 blevet vurderet til 3,2 millioner kroner, men bliver solgt til 6 435 000 kroner i 2020

a) Beregn hvor mange procent per °ar ejendommen steget i værdi

Opgave 3 Find verdens befolkning p°a http://www.worldometers.info/world-population/ Jorden bliver invaderet af grønne aliens der dræber 2,45% af befolkningen hver dag

a) Hvor mange dage tager det før halvdelen af menneskerne er udryddet?

b) Hvor lang tid ville det tage, hvis der kun var 1 million mennesker p°a jorden?

vil i ikke være søde og hjælpe med disse opgaver mangler kun dem men har lidt svært ved det skal også bruge disse formler  K = K0 * (1+P/100) n


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2021 af mathon

\small \begin{array}{llll} \textbf{Opgave 1}\\& \begin{array}{llll} \textup{Brug}\\&K_n=K_0\cdot (1+r)^n\\\\ \textup{og isoler }&K_0 \end{array}\end{array}


Svar #2
15. januar 2021 af emmamuzze

hvordan


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{llll} \textbf{Opgave 1}\\& \begin{array}{llll} \textup{Brug}\\&K_n=K_0\cdot (1+r)^n\\\\ &K_0 =K_n\cdot (1+r)^{-n}\\\\& K_0 =1668\cdot 1.05^{-10} \end{array}\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2021 af ringstedLC

#0: Kun én opgave pr. tråd, - Tak!

Din formel består af ét led Kn på venstre side og to faktorer K0 og (...)... på højre side. Man isolerer den ene af faktorerne ved at dividere med den anden på begge sider af lighedstegnet:

\begin{align*} K_n &= K_0\cdot (1+r)^n\;,\;r=\frac{p}{100} \\ \frac{K_n}{(1+r)^n} &= \frac{K_0\cdot \cancel{(1+r)^n}}{\cancel{(1+r)^n}} \\ K_0 &= K_n\cdot (1+r)^{-n}\;,\;\frac{1}{a^{r}}=a^{-r} \\ K_0 &= K_{10}\cdot (1+r)^{-10} \end{align*}

NB: Opdater din profil!


Svar #5
17. januar 2021 af emmamuzze

jeg ved ikke hvilke tal jeg skal sætte ind på de forskellige pladser


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. januar 2021 af ringstedLC

#5: Det står jo i #3. Brug lommeregneren eller CAS.

\begin{align*} K_0 &:\text{Kapitalen efter 0 terminer (startkapital)} \\ K_n &:\text{Kapitalen efter \textit{n} terminer} \\ r &:\text{Renten i decimaltal} \\ n &:\text{Antal terminer} \\ \end{align*}


Svar #7
17. januar 2021 af emmamuzze

Mange tak

Skriv et svar til: har problemer med disse opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.