Fysik

Halvåbent vs åbent

16. januar 2021 af Janne91 - Niveau: B-niveau

Hvordan afgør jeg om det er den blå eller røde der er henholdsvis det halvåbne og åbne rør?

Vedhæftet fil: Rør.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2021 af ringstedLC

Vedhæft et billede ,- helst ikke dokumenter.


Svar #2
16. januar 2021 af Janne91

Sådan :)

Vedhæftet fil:Rør.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2021 af ringstedLC

Indse at det for hjælpe med en opgave, er nødvendigt med nogle oplysninger, som fx i https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1994234.

Sammenlign fx. feltet "Studieportalen anbefaler:" i de to tråde og se hvordan det her rammer helt ved siden af, mens du i linkets tråd bliver guidet lige ind på en relevant side.

Figuren viser "os" blot to grafer uden enheder eller anden form for tekst. Men se fx https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1682286


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. januar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Jeg aflæser (ca.)

rød: f1 = 350 Hz, f2 = 1100 Hz, f3 = 1800 Hz

blå: f1 = 700 Hz, f2 = 1400 Hz

Så gælder der:

åbent rør: fn = n*f1

halvåbent rør: fn = (2n - 1)*f1

Den blå passer med formlen for et åbent rør:

f1 er ca. 700 Hz

f2 = 2*700 Hz = 1400 Hz

hvilket passer med grafen.

Den røde passer med formlen for et halvåbent rør:

f1 er ca. 350 Hz.

f2 = (2*2 - 1)*f1 = 3f1

3*350 Hz = 1050 Hz

hvilket stemmer med den anden top.

f3 = (2*3 - 1)*f1 = 5f1

5*350 Hz = 1750 Hz

hvilket stemmer med den tredje top.


Skriv et svar til: Halvåbent vs åbent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.