Matematik

matematik opgave

17. januar 2021 af emmamuzze - Niveau: B-niveau

En ejendom er i 2015 blevet vurderet til 3,2 millioner kroner, men bliver solgt til 6 435 000 kroner i 2020

a) Beregn hvor mange procent per °ar ejendommen steget i værdi

vil i hjælpe med denne opgave 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2021 af ringstedLC

a) Opstil en eksponentialfunktion fordi du skal finde en procentvis stigning pr. fast tid:

\begin{align*} f(x) &= b\cdot a^x \\ f(0)=3.2 &= 3.2\cdot a^0\quad 0\approx 2015 \\ f(2020-2015)=f(5)=6.435 &= 3.2\cdot a^5 \\ (1+r)=a &= \sqrt[x_2-x_1]{\frac{y_2}{y_1}} \\ r &= \sqrt[x_2-x_1]{\frac{y_2}{y_1}}-1 \\r &= \;? \\ r_{\%} &= r\cdot 100=\;?\% \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2021 af mathon

             \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{kort:}\\& \begin{array}{lllll} P_5=P_0\cdot (1+r)^5\\\\ 1+r=\left ( \frac{P_5}{P_0} \right )^{\frac{1}{5}}\\\\ r=\frac{p}{100}=\left ( \frac{p_5}{p_0} \right )^{\frac{1}{5}}-1=\left ( \frac{6.435\cdot 10^6}{3.2\cdot 10^6} \right )^{0.2}-1 \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2021 af ringstedLC

Om selve opgaven: Man kunne indvende, at vurderingsværdi og salgsværdi ikke er det samme.


Svar #4
18. januar 2021 af emmamuzze

Mange tak skal aflevere den i morgen og tror jeg er helt færdig med jeres hjælp

Skriv et svar til: matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.