Matematik

Harmonisk svingning

20. januar 2021 af jepp7815 - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg vil gerne have at vide om mit bud er korrekt på en forskrift for f(t)

Har vedhæftet grafen :)

Mit bud er:

f(t)=2.5sin(t+1)

Kan dette passe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2021 af mathon

c-værdien i   a · sin(t + c)  er forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2021 af mathon

Parallelforskydes
                               grafen for   \small y=2.5\cdot \sin(x)

med parallelforskydningsvektor \small \bigl(\begin{smallmatrix} -2\\0 \end{smallmatrix}\bigr)
får man
                              grafen for  \small y=2.5\cdot \sin(x+2)


Svar #3
20. januar 2021 af jepp7815

Jeg undrer mig bare over hvorfor opgaven så skriver b, og ikke c.

Kan du desuden forklare mig hvordan du fandt frem til at c=2


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Sammenlign den almindelige sinusfunktion sin(x) med din graf:

Bemærk at din graf er forskudt 2 mod venstre. Dette svarer til at der er blevet lagt 2 til x.


Skriv et svar til: Harmonisk svingning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.