Matematik

differensligning

20. januar 2021 af maria2016 - Niveau: A-niveau

Hej nogle som kan hjælpe med opgave b og den opgave der står bestem arten af P. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2021 af peter lind

b) ∂f/∂x = f'x(x,y) du skal  differentiere f(x, y) med hensyn til x, hvor du betragter y som en konstant.

∂f/∂y = f'x(x,y) du skal  differentiere f(x, y) med hensyn til y, hvor du betragter x som en konstant.

c) brug 197-201 på side 34 i din formelsamling


Svar #3
20. januar 2021 af maria2016

Tak for hjælpen.

B) f´x(x,y) = g´(x)= (4y)´+ (x^2)´ = 4*y + 0 = 4y 

f´y(x,y) = g´(y) = (4y)´+ (x^2) = 0 + 2x = 2 y 

Er dette rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2021 af peter lind

Ja

Du bør ikke bruge betegnelsen g(x) og g(y) uden at du har defneret den og rent faktisk er den overflødig her


Svar #5
20. januar 2021 af maria2016

super tak, 

hvordan skal man skrive det, derudover er jeg lidt forvirret over at der i facit står 2x og 4 


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2021 af peter lind

Jeg har desværre sovet i det

f'x(x,y) = (4y)'  + (x2)' = 0 +2x  = 2x  da 4y er en konstant

f'x(x,y) = (4y)'  + (x2)' = 4 + 0 = 4 da x2 er en konstant


Svar #7
20. januar 2021 af maria2016

super mange tak for hjælpen  


Skriv et svar til: differensligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.