Matematik

Vektorer (gange)

23. januar 2021 af 061203 - Niveau: C-niveau

Hejsa.

Nogen der kender en formel til at....

- Gange et tal ind i en vektor eks. 5*\vec{a}

- Gange en vektor med en anden vektor eks. \vec{a}*\vec{b}


Svar #1
23. januar 2021 af 061203

Hvor vektorerne er: \vec{a}=\binom{4}{-3} og \vec{b }=\binom{5}{2}


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. januar 2021 af mathon

                          \small \begin{array}{lllll} \begin{pmatrix} a_1\\ a_2 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} b_1\\b_2 \end{pmatrix}=a_1\cdot b_1+a_2\cdot b_2 \end{array}


Svar #3
23. januar 2021 af 061203

Og hvordan med et tal gange med en vektor?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2021 af mathon

                          \small \small k\cdot \begin{array}{lllll} \begin{pmatrix} a_1\\ a_2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} k\cdot a_1\\ k\cdot a_2 \end{pmatrix} \end{array}


Skriv et svar til: Vektorer (gange)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.