Kemi

mol af dioxygen

25. januar 2021 af Stjerneskud2016 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Når jeg skal beregne hvor mange liter dioxygen der er blevet dannet. Skal jeg så dele MM af dioxygen fra den samlede masse først?

Vedhæftet fil: mol af dioxygen.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2021 af mathon

Skriv hele opgaveteksten.


Svar #2
25. januar 2021 af Stjerneskud2016

Vedhæftet fil:opgavetekst.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{c)}\\& \begin{array}{llllll} \textup{antal liter }O_2\textup{:}\\& V_{O_2}=\frac{n\cdot R\cdot T}{p}=\frac{\left ( 0.41\mathbf{{\color{Red} 6667}}\;mol \right )\cdot \left ( 0.083145\;\frac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273.15+45)K \right )}{1\;bar} \end{array}\end{array}

Du skal ikke beregne molmassen, da denne er opgivet til 108.0 g/mol i opgaveteksten.


Svar #4
25. januar 2021 af Stjerneskud2016

tak.

I facit står der at man skal regne med 0,2083 mol af dioxygen. Og det burde give 5,5 L. Jeg forstår bare ikke hvordan man skal beregne at der er dannet 0,2083 mol af dioxygen. I facit står der at der sakl være  0,2083 i stedet for 0,416667 mol i formlen.

mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2021 af mathon

Det skyldes
                        \small \begin{array}{lllll} N_2O_5\;\longrightarrow \;N_2O_4\;+\;\frac{1}{2}\,O_2\\\\ \textup{molforhold:}\quad N_2O_5:O_2=1:\frac{1}{2}\\\\& n(O_2)=\frac{1}{2}\cdot n(N_2O_5)\\\\& n(O_2)=\frac{1}{2}\cdot \left ( 0.416667\;mol \right )=0.208333\;mol\\\\ \textup{hvoraf}\\\\& V_{O_2}=\frac{(0.208333\;mol)\cdot \left ( 0.083145\;\frac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273.15+45) \right )K}{1\;bar} \end{array}


Skriv et svar til: mol af dioxygen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.