Matematik

Hvorfor er cosinus(0)=1 men sinus(0)=0?

26. januar 2021 af Alrighty - Niveau: C-niveau

Hvorfor er cosinus(0)=1 men sinus(0)=0?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2021 af mathon

Tegn enhedscirklen.
Indlæg en vinkel med toppunktet i (0,0) og det ene vinkelben sammenfaldende med x-aksens positive del.
Det andet bens skæringspunkt med enhedscirklen projiceret på x-aksen angiver cosinus til vinklen og samme skæringspunkts projicering på y-aksen angiver sinus til vinklen.

I tilfældet 0°, hvor benene begge ligger på x-aksen, er skæringspunktet (1,0) =((cos(0°),sin(0°)).


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2021 af MandenMedMangeHatte

#0 Hvorfor er \pi=3.14 men e = 2.718 ?? Hvorfor synes du det er mærkeligt at \cos(0) \neq \sin(0)? Ved du overhovedet hvad cosinus og sinus repræsenterer?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2021 af StoreNord


Skriv et svar til: Hvorfor er cosinus(0)=1 men sinus(0)=0?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.