Biologi

bakterier

27. januar kl. 16:28 af hq02 - Niveau: A-niveau

Hej

Hvad skal jeg svare, kan ikke forstå


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar kl. 21:31 af AngelOneOne

Hej,

Hvis du kigger på tallene, så er der jo en ret tydelig konklusion du kan nå frem til.

Hvad er forskellen mellem et fyldt klasseværelse og udendørs, sammenlignet med et tomt klasseværelse og udendørs? Hvad er årsagen til denne forskel, og hvorfor?

/Angel

- - -


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson


Svar #2
27. januar kl. 21:47 af hq02

Men hvad er årsagen? Er det ikke fordi at hvert individ har sine egne bakterier og når mange elever går ind i etværelse hvor der i forvejen er bakterier så stiger tallet?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar kl. 22:02 af AngelOneOne

Hej,

Der er bakterier overalt, både i luften, alle genstande, og i særdeleshed mennesker og dyr, der har deres helt egne bakterieflora, deres mikrobiote - Det er de naturligt tilstedeværende bakterier i og på f.eks. menneskekroppen. Der er faktisk mange gange flere bakterier i og på menneskekroppen, end der er menneskeceller i kroppen.

Når du fylder et lokale med mennesker, så 'drysser' der dels en masse bakterier af din hud og dit hår. Derudover, så skaber mennesker også turbulens i lokalets luft, og det medvirker til at bakterier der allerede er faldet til ro på en overflade, igen hvirvles op, og kan flade ned på en ny flade.

Udenfor, er der komplekse turbulens- og vindforhold, der adskiller sig fra et indendørs lokale fyldt med mennesker. Derfor er kimfaldstallet også lavere. Ofte bruges udendørs kimfaldstal, som en reference til indendørs, da de under normale omstændigheder (i et tomt indendørs lokale), skal ligge rimeligt ens. Hvis de ikke gør det, har man et indeklimaproblem (men altså kun gældende for et tomt lokale i ro).

/Angel

- - -


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson


Skriv et svar til: bakterier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.