Matematik

Binomialfordelingen HASTER!!!

29. januar 2021 af Jakobfrederiksen - Niveau: A-niveau

En opgave lyder, 

En binomialfordelt stokastisk variabel X har middelværdi 0.4 og antalsparameter 4.

a) Bestem sandsynlighedsparameteren for X, og bestem P(X=2)

b) Bestem spredningen for X

Nogle der kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2021 af AMelev

Se FS side 41 (249), (250), (251) & (254).


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2021 af Moderatoren

Hvornår er det for sent at hjælpe dig? 

Prøv at gøre således:

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2021 af mathon

            \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\& \begin{array}{llllll} \mu =n\cdot p=4\cdot p=0.4\\\\ p=0.1\\\\\\ P(X=r)=\binom{n}{r}\cdot p^r\cdot (1-p)^{n-r}\\\\ P(X=2)=\binom{4}{2}\cdot 0.1^2\cdot (1-0.1)^{4-2}=6\cdot 0.01\cdot 0.9^2=0.06\cdot 0.81=0.0486\end{array}\\\\\\\\ \textbf{b)}\\& \,\, \sigma =\sqrt{n\cdot p\cdot (1-p)}=\sqrt{4\cdot 0.1\cdot (1-0.1)}=\sqrt{0.4\cdot 0.9}=\sqrt{0.36}=0.6 \end{array}


Skriv et svar til: Binomialfordelingen HASTER!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.