Biologi

mutationer

30. januar 2021 af Matfuckdk - Niveau: B-niveau

Hvilke mutationer kan have størst effekt på individet ?

Gerne en god forklaring :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2021 af Studmed96

Tænker du på medfødte mutationer, eller spontane mutationer? Begge dele kan give ophav til en række spicy sygdomme, herunder kræft. Du må nok uddybe hvad du mener med "effekt"; tænker du på sygdom eller naturlig selektion? 


Svar #2
30. januar 2021 af Matfuckdk

Tænker både på  de medfødte og de spontane mutationer 


Svar #3
31. januar 2021 af Matfuckdk

Men hvilke betdning har mutationerne for evolutionen ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2021 af Studmed96

Det er sgu stadig et lidt vagt spørgsmål, men generelt så består det humane genom af en stor del gener, som man ikke rigtig ved, hvad koder for. Mutationer, der er i de gener, som tjener en velkendt funktion kan give problemer, og mange genetiske sygdomme er resultat af mutationer i mange forskellige gener. Mutationer, der opstår efter fødslen kan være pga. at man slikker meget sol, ryger eller bliver udsat for radioaktiv stråling i høj dosis. Dette kan selvsagt også give sygdom, navnlig kræft. I forhold til evolution er hele teorien om "survival of the fittest" bygget på ideen om mutationer. Nogle af de tidligere mennesker fik mutationer, der gjorde at de blev født med f.eks. større hjernemasse, og kunne gøre sig mere abstrakte og metafysiske overvejelser, der gav dem stor fordel over deres artsfæller, hvorfor denne "mutation" blev viderbragt til vore dage. Håber det giver lidt mening. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2021 af Stræbende

Nogle gange kan de mindste mutationer (single nucleotide polymorphism) give de største ændringer i
fænotype og sommetider kan de største mutationer (translocation mutation) give de mindste ændringer i fænotype. Man kan ikke definitivt sige hvilken form for mutation give de største ændringer - ville jeg mene. 


Skriv et svar til: mutationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.