Matematik

parameterfremstilling

30. januar 2021 af Matfuckdk - Niveau: A-niveau

Er dette korrekt 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2021 af ringstedLC

Du glemte lige parameterfremstillingen og der er heller ingen ligning, men du er på rette vej.


Svar #2
30. januar 2021 af Matfuckdk

#1

Du glemte lige parameterfremstillingen og der er heller ingen ligning, men du er på rette vej.

Er det bedre på denne måde ?

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2021 af ringstedLC

... vælger punktet Q som fast punkt. Du "pynter" lige på den:

\begin{align*} l:\binom{x}{y} &= \binom{6}{-3}+t\cdot \binom{10}{-5}\;,\;t\in\mathbb{R} \end{align*}

Ligningen for l kunne være på formen ("normalvektor-formen"):

\begin{align*} l:ax+by+c &= 0 \end{align*}


Svar #4
30. januar 2021 af Matfuckdk

#3

Du "pynter" lige på den:

\begin{align*} l:\binom{x}{y} &= \binom{6}{-3}+t\cdot \binom{10}{-5}\;,\;t\in\mathbb{R} \end{align*}

Ligningen for l kunne være på formen ("normalvektor-formen"):

\begin{align*} l:ax+by+c &= 0 \end{align*}

Sådan her ? 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Svar #5
30. januar 2021 af Matfuckdk

og mangler hjælp til denne 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. januar 2021 af ringstedLC

\begin{align*} \vec{\,n}_1 &= \binom{-10}{-5}\Rightarrow \vec{\,n}_2=-\frac{1}{5}\cdot \binom{-10}{-5}= \binom{2}{1} \\ l: -5y-10x+75 &= 0 \\ 2\cdot (x-6)+1\cdot (-3) &= 0 \\ 2x+y-15 &= 0 \end{align*}

Det er de samme linjer, men den nederste er reduceret.


Svar #7
30. januar 2021 af Matfuckdk

#6

\begin{align*} \vec{\,n}_1 &= \binom{-10}{-5}\Rightarrow \vec{\,n}_2=-\frac{1}{5}\cdot \binom{-10}{-5}= \binom{2}{1} \\ l: -5y-10x+75 &= 0 \\ 2\cdot (x-6)+1\cdot (-3) &= 0 \\ 2x+y-15 &= 0 \end{align*}

Det er de samme linjer, men den nederste er reduceret.

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.