Matematik

Hjælp (mathon)

30. januar 2021 af Matfuckdk - Niveau: A-niveau

Hjælp til opgave 3-4

Vedhæftet fil: 1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2021 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2021 af PeterValberg

1) Se video nr. 19 på denne videoliste < LINK >

2) se video nr. 21 på videolisten

3) se video nr. 25 og 26 på videolisten

4) se video nr. 23 på videolisten

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{1.}\\& \begin{array}{llllll} \textup{En retningsvektor er:}&\overrightarrow{r}_1=\begin{bmatrix} 6-(-4)\\-3-2 \end{bmatrix}=\begin{bmatrix} 10\\ -5 \end{bmatrix}=5\cdot \begin{bmatrix} 2\\-1 \end{bmatrix}=5\cdot \overrightarrow{r}\\ \overrightarrow{r}\textup{ benyttes i det f\o lgende.}\\\\ \textup{En parameterfremstilling er:}&\overrightarrow{OP}=\begin{bmatrix} -4\\2 \end{bmatrix}+t\cdot \overrightarrow{r}\qquad t\in\mathbb{R}\\\\ &\begin{bmatrix} x\\y \end{bmatrix}=\begin{bmatrix} -4\\2 \end{bmatrix}+t\cdot \begin{bmatrix} 2\\-1 \end{bmatrix} \end{array}\\\\\\ \textbf{2.}\\& \begin{array}{llllll}& \begin{matrix} x=-4+2t\\ \underline{ 2y=4-2t }\\ x+2y=0 \end{matrix}\\\\& l\textup{:}\quad y=-\frac{1}{2}x \end{array}\\\\\\ \textbf{3.}\\& \begin{array}{llllll} \textup{Sk\ae ring:}\\& \begin{matrix} -2x-4y=0\\ \underline{ -3x+4y=-18}\\ -5x=-18\\ x=\frac{18}{5}\\\\ \end{matrix}\\\\& y=-\frac{1}{2}\cdot \frac{18}{5}\\\\& y=-\frac{9}{5}\\\\ \end{array}\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textbf{3.}\\& \begin{array}{lllll} \textup{Sk\ae ringspunkt:}&\left ( \frac{18}{5},-\frac{9}{5} \right ) \end{array}\\\\\\ \textbf{4.}\\& \begin{array}{lllll} \textup{En retningvektor for }m\textup{ er:}&\overrightarrow{r}_m{^{1}}=\widehat{\begin{bmatrix} -3\\4 \end{bmatrix}}=\begin{bmatrix} -4\\-3 \end{bmatrix}=-1\cdot \begin{bmatrix} 4\\3 \end{bmatrix}=-1\cdot \overrightarrow{r}_m\\ \textup{hvor }\overrightarrow{r}_m \textup{ benyttes i det f\o lgende.}\\\\ \textup{Den spidse vinkel mellem }l\textup{ og }m\textup{:}\\\\& \cos\left ( v_{\textup{spids}} \right )=\frac{\left | \overrightarrow{r}_l \cdot\overrightarrow{r}_m \right |}{\left | \overrightarrow{r}_l \right |\cdot \left | \overrightarrow{r}_m \right |}\\\\& \cos\left ( v_{\textup{spids}} \right )=\frac{\left | \begin{bmatrix} 2\\-1 \end{bmatrix}\cdot \begin{bmatrix} 4\\3 \end{bmatrix} \right | }{\sqrt{2^2+(-1)^2}\cdot \sqrt{4^2+3^2}}=\frac{5}{\sqrt{5}\cdot 5}\\\\ \end{array}\end{array}


Skriv et svar til: Hjælp (mathon)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.