Fysik

termisk ligevægt

01. februar 2021 af pandaelsker - Niveau: B-niveau

2 ens lodder (lige store og af samme materiale) med temperaturerne 20 °C og 82 °C bringes i termisk kontakt. Beregn den fælles temperatur, når der er termisk ligevægt. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textbf{Energibevarelse:}\\& m\cdot c \cdot (F-(82\degree C))+m\cdot c\cdot \left ( F-(20\degree C) \right )=0\\\\& F-(20\degree C) =(82\degree C)-F\\\\& 2F=102\degree C\\\\& F=51\degree C \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Når de to legemer har samme masse og er lavet af samme materiale, dvs. at de har samme varmekapacitet, så er sluttemperaturen bare gennemsnittet af de to starttemperaturer.

(20oC + 82oC) / 2 = 51oC


Skriv et svar til: termisk ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.