Matematik

matematik opgave

02. februar 2021 af emmamuzze - Niveau: B-niveau

En pige tager 4 pakker mariekiks med p°a en 14 dages rejse. Der er 25 mariekiks i hver pakke. Pigen spiser 6 kiks hver dag p°a rejsen. Du skal opstille en model for antallet af kiks med en funktion f

a) Beslut hvad x skal st°a for

b) Beslut hvad f(x) skal st°a for

c) Argument´er for hvilken type funktion der er tale om

d) Forklar hvilke værdier konstanterne a og b skal have Du skal nu bruge modellen/funktionen til at svare p°a

e) Hvor mange kiks er tilbage n°ar rejsen er slut?

f) Hvorn°ar p°a rejsen er der kun to pakker tilbage?

g) Er det rigtigt at der er 34 kiks tilbage p°a dag nummer 11?

h) Hvor lang tid m°a rejsen blive forsinket, uden at pigen løber tør for kiks?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2021 af StoreNord

Hvad synes du selv, x skal stå for?


Svar #2
02. februar 2021 af emmamuzze

dage tænkte jeg men var ikke sikker på om det kunne


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2021 af mathon

                      \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\& \textup{Antal rejsedage:}&x\\& \\&&\\ \textbf{b)}\\& \textup{Antal resterende}\\& \textup{kiks efter }x\textup{ dage:}\\&& f(x)=100-6x=-6x+100\\\\ \textbf{c)}\\&\\\\\ \textbf{d)}\\&\\\\ \textbf{e)}\\&& f(14)=-6\cdot 14+100\\\\ \textbf{f)}\\& \textup{50 kiks tilbage:}\\&& 50=-6x+100\\\\ \textbf{g)}\\& \textup{Unders\o g om:}\\&& 34=-6\cdot 11+100\textup{ ?}\\\\\textbf{h)}\\& \textup{Antal}\\& \textup{forsinkelsesdage:}&f\\\\&& 0=-6\cdot \left (14+f \right )+100 \end{array}


Skriv et svar til: matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.