Matematik

Forklaring med tangens

03. februar 2021 af Bazawank - Niveau: A-niveau

Hej jeg har denne opgave i et projekt jeg er i gang med, hvor jeg skal forklarer hvordan tangens kan bruges til at forklarer en sammenhæng. Opgaven lyder sådan: "Den lodrette afstand fra løftepunktet B til vandoverfladen er afhængig af vinklen v. Forklar, hvordan sinus kan benyttes til at beskrive denne sammenhæng.". Jeg har vedhæftet et billede. Jeg ved ikke hvordan jeg kan komme til svaret.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. februar 2021 af janhaa

\sin(v)=\frac{h}{67}


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2021 af ringstedLC

Du skal forklare hvordan sinus kan beskrive... Højde o.h.:

\begin{align*} \sin(v) &= \frac{\text{modst.}}{\text{hyp.}} \\ \sin(v)\cdot 67 &= h \\ h_{\,o.\,h.} &= 3+5+h \end{align*}

Se eventuelt https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1798883


Skriv et svar til: Forklaring med tangens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.