Matematik

Projekt samson, vinkel v

17. december 2017 af matHTX2021 - Niveau: C-niveau

Hejsa folkens, jeg har i min opgave fået til arbejde at finde trigometrien i trekant DAC, CABmax og CABmin

hvordan finder jeg noget i trekant CABmax?? evt hvordan finder man vinkel v?

https://matbhtx.systime.dk/fileadmin/indhold/ISBNXXXXXXXXXXXXX/Kapitel_3/projektkap3-fig2.pdf


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2017 af ringstedLC

Du har alle punkterne, så du tegner den.

Cirklen har centrum i (0,5) og radius 67.


Svar #2
17. december 2017 af matHTX2021

skal lave den vha. en ligning .. formel.. you name it


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2017 af StoreNord

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1794264


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2017 af ringstedLC

Hvis nu skibsdækket er:

y=\left ( 0 \right )

så er:

C:\left ( 0,5 \right ) \\ D:\left ( (0-44),0 \right )\\ A:\left ( (0-44),38 \right )\\

Cirklen:

\left ( x-a \right )^2+\left ( y-b \right )^2=r^2\\ \left ( x-0 \right )^2+\left ( y-5 \right )^2=67^2\\ B_{min}:\left ( x-0 \right )^2+\left ( (30-5)-5 \right )^2=67^2\\ B_{min}:\left ( ?,? \right )\\ B_{max}:\left ( x-0 \right )^2+\left ( (70-5)-5 \right )^2=67^2\\ B_{max}:\left ( ?,? \right )\\

Nu kan du beregne siderne:

AC^{2}=\left ( y_C-y_A \right )^2+\left ( x_C-x_A \right )^2 \\ AC=\; ? \\ AB_{min}:\; ? \\ CB_{min}:\; ? \\ AB_{max}:\; ? \\ CB_{max}:\; ? \\

Lav lige dem, så regner jeg videre.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. december 2017 af ringstedLC

Når du kender siderne og skal finde vinklerne, bruges cosinusrelationerne.

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/trigonometri/cosinusrelationerne

\cos A=\frac{b^2+c^2-a^2}{2bc} \\\\ \cos CAB_{min}=\frac{(AC)^2+(AB_{min})^2-(CB_{min})^2}{2(AC)(AB_{min})} \\\\ \cos CAB_{min}= \;? \\\\ \angle CAB_{min}= \arccos (?) \\\\

Nu kan du fortsætte med de andre vinkler.

Vinkel v:

\sin (v_{max})=\frac{y_{B_{max}}-y_C}{CB_{max}} \\\\ \sin (v_{max})= \; ? \\\\ \angle (v_{max})= \arcsin (?)= \; ?^\circ \\\\ \sin (v_{min})=\frac{y_{B_{min}}-y_C}{CB_{min}} \\\\ \sin (v_{min})= \; ? \\\\ \angle (v_{min})=\arcsin (?)= \;?^\circ \\\\


Skriv et svar til: Projekt samson, vinkel v

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.