Fysik

Hjælp: Fjederkraften

03. februar 2021 af marstercube (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe med følgende opgave:

I et eksperiment lader virksomheden en stor betonklods falde ned i et vandret udspændt sikkerhedsnet. Betonklodsen falder frit 42m;, inden den rammer nettetNår betonklodsen rammer sikkerhedsnettet bremses den af en elastisk kraft, idet nettet udstækkes 8.15m. Betonkloden har massen 25 ton. Det tager betonkloden 2.92 sekunder at falde ned til sikkerhedsnette.

Bestem fjederkonstanten for sikkerhedsnettet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textbf{Energiligning:}\\& \frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2=\frac{1}{2}\cdot k\cdot {\Delta x}^2 \end{array}


Svar #2
03. februar 2021 af marstercube (Slettet)

jeg skal vel bruge formlen F=k*y?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2021 af mathon

Du skal bruge den opstuvede energi i fjederen

                   \small E_{\textup{fjeder}}=\int k\cdot x\,\mathrm{d}x=k\cdot \int x\,\mathrm{d}x=k\cdot \tfrac{1}{2}x^2=\tfrac{1}{2}\cdot k\cdot x^2


Svar #4
03. februar 2021 af marstercube (Slettet)

Undskyld jeg stiller så mange spøtgsmål, men hvad med den kinetiske enrgi skal den ikke begregnes, for jeg har ikke lært at integrere endnu?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2021 af mathon

              \small \begin{array}{llll} v=g\cdot t=\left ( 9.82\;\frac{m}{s^2} \right )\cdot (2.92\;s)=28.67\;\frac{m}{s}\\\\ E_{kin}=\frac{1}{2 }\cdot\left ( 25000\;kg \right )\cdot \left (28.67\;\frac{m}{s} \right )^2=1.027\;\cdot 10^7\;J=10.27\;MJ \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. februar 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} \textbf{Energiligning:}\\& 1.027\cdot 10^7\;J=\frac{1}{2}\cdot k\cdot {\Delta x}^2 \end{array}


Svar #7
03. februar 2021 af marstercube (Slettet)

Hvad svare x^2 til i dette tilfælde?


Svar #8
03. februar 2021 af marstercube (Slettet)

#6

\small \small \begin{array}{lllll} \textbf{Energiligning:}\\& 1.027\cdot 10^7\;J=\frac{1}{2}\cdot k\cdot {\Delta x}^2 \end{array}

hvad er x^2 så??


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. februar 2021 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{Energiligning:}\\& 1.027\cdot 10^7\;J=\frac{1}{2}\cdot k\cdot \left ( 8.15\;m \right )^2\\\\& k=\frac{2\cdot \left (1.027\cdot 10^7\;Nm \right )}{8.15^2\;m^2}=309233\;\frac{N}{m} =309.233\;\frac{kN}{m} \end{array}


Svar #10
04. februar 2021 af marstercube (Slettet)

Det giver mening tak for hjælpen


Svar #11
04. februar 2021 af marstercube (Slettet)

JEG HAR ET EKSTRA SPØRGSMÅL???

Et fuldt lastet godstog har den samlede masse 1,53*10^6 kg. Den laveste beliggende station på togbanen ligger ved 211 m over havet. På det stejleste stykke har togstrækningen hældningen 1.55° med vandret. Et fuldt lastet godstog trækkes op ad det stejleste stykke af to lokomotiver, som i alt påvirker godstoget med en kraft med størrelsen 540 
kN; Godstoget er desuden påvirket af en friktionskraft, som har størrelsen 65*kN;
.

Bestem størrelsen af accelerationen af det fuldt lastede godstog på det stejleste stykke?? HVORDAN GØR JEG DET???.


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. februar 2021 af mathon


Skriv et svar til: Hjælp: Fjederkraften

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.