Matematik

polynomier

03. februar 2021 af lauhan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en der kan forklare og løse denne opgave, jeg har nemlig svært ved at løse den og forstår den heller ikke. 

a) en parabel har toppunktet (6,1) og går igennem punktet (7,4). Bestem en ligning for parablen. 

b)  en parabel har toppunktet (-4,2) og går igennem punktet (5,-10). Bestem en ligning for parablen. 

mange tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. februar 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll}\textbf{a)}\\& y=ax^2+bx+c=a\cdot \left ( x-x_T \right )^2+y_T=a\cdot \left ( x-6 \right )^2+1\\\\& 4=a\cdot \left ( 7-6 \right )^2+1\\\\& a=3\\\\& f(x)=3\cdot (x-6)^2+1=3\cdot \left ( x^2-12x+36 \right )+1\\\\& f(x)=3x^2-36x+109 \end{array}


Skriv et svar til: polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.