Matematik

bestem den gennemsnitlige årlige procentvise stigning

06. februar 2021 af Silvia810881 - Niveau: C-niveau

Hej . Jeg har brug for hjælp til en opgave.

Vedhæftet fil: opgave befolkning USA.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2021 af Quarr

Du skal bare isolere størrelsen r i renteformlen. Du kender de andre størrelser.

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2021 af AMelev

Fra 1967 til 2006 er indbyggertallet (mio.) vokset fra 200 til 300.
Se formelsamling side 5 (4). Indsæt og løs ligningen mht. r.


Svar #3
06. februar 2021 af Silvia810881

Skal jeg bruge denne formlen r=S/B-1


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2021 af AMelev

Nej, det er jo (2). Du skal bruge (4).


Svar #5
06. februar 2021 af Silvia810881

er det det her K=K0*(1+r) hvor r=p/100    ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. februar 2021 af AMelev

Ja. 


Svar #7
06. februar 2021 af Silvia810881

Ok.

Men Hvorfor lige den formel skal jeg bruge? Hvorfor ikke den r=S/B-1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. februar 2021 af AMelev

Fordi den (2) giver den procentvise stigning for hele perioden, og du skulle finde den procentvise stigning pr. år, som er det r, der indgår i (4)


Svar #9
06. februar 2021 af Silvia810881

ok. Jeg prøver nu. Tak til svaret. 


Skriv et svar til: bestem den gennemsnitlige årlige procentvise stigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.