Fysik

Opdrift og tryk

06. februar 2021 af pernilleolehansen - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe med disse opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2021 af ringstedLC

Vedhæft et godt billede af hele opgaven!


Svar #2
06. februar 2021 af pernilleolehansen

Kan nogen hjælpe med disse opgaver?


Svar #3
06. februar 2021 af pernilleolehansen

Kan nogen hjælpe med disse opgaver?

Opgave 4 - Sprit

I et glas hældes sprit så højden er .

a)     Beregn trykket på bunden af glasset.

b)     En isterning puttes i glasset. Forklar om den flyder ovenpå eller synker.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2021 af janhaa

a)

p=\rho g h + p_o

b) \rho (is)< \rho(H_2O(l))

thus => is flyter


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2021 af janhaa

#2

Kan nogen hjælpe med disse opgaver?


p=\rho g h\\ F= \rho g V

p: pressure

F: oppdrift/buoyancy


Skriv et svar til: Opdrift og tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.