Matematik

Reducere

07. februar 2021 af 1Jack - Niveau: A-niveau
Jeg har svært ved opgaven hvordan løser man denne opgave hvor skal jeg starter
Jeg skal reducere, opgaven er i bilag.
Jeg ved at (a+b)^2 = a^2 + 2ab +b^2

Men hvad så med -2(a+b)(a-b)

Tak på forhånd.

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2021 af janhaa

-2(a^2-b^2)


Svar #2
07. februar 2021 af 1Jack

Tak for svaret janhaa så jeg ganger ikke -2 i begge parenteser.
Jeg er lidt nysgerrig over hvordan
Det opløftet i 2 er blevet inde i parentes og ikke udenfor parentes

Altså -2(a-b)^2

Men det må jeg lige finde ud af

Tak på forhånd .


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2021 af ringstedLC

#2: Du har tre faktorer; "-2" og de to parenteser,

I #1 bruges en af kvadratsætningerne.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2021 af PeterValberg

Bemærk at en kvadratsætning siger:

To tals sum multipliceret med de samme to tals differens
kan bestemmes som kvadratet på det første led minus
kvadratet på det andet led...

(a+b)(a-b)=a^2-b^2

Vedr. din opgave:

-2{\color{Blue} (a+b)(a-b)}=-2({\color{Blue} a^2-b^2})=-2a^2+2b^2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2021 af PeterValberg

Hele opgaven:

{\color{Red} (a+b)^2}{\color{Blue} -2(a+b)(a-b)}=

{\color{Red} a^2+b^2+2ab}{\color{Blue} -2a^2+2b^2}=

-a^2+3b^2+2ab

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
07. februar 2021 af 1Jack

Tusind tak jeg har fået ideen bag det her tak på forhånd til jer.

Skriv et svar til: Reducere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.