Matematik

kombimatrix

07. februar 2021 af Kathrine9087 - Niveau: B-niveau

Hej derude

Jeg har et spørgsmål om kombimatrix. Hvordan udfylder man kombimatrixen for kast med to femsidede terninger?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2021 af StoreNord

Hvad betyder de sorte tal?


Svar #2
07. februar 2021 af Kathrine9087

Altså i opgaven står tallene allerede, men måske kan det være summen af tallene

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2021 af ringstedLC

Måske ved:

\begin{align*} {\color{DarkGreen} r\ae kke_1}\,,{\color{Red} kolonne_1} &= 2\cdot {\color{DarkGreen} r_1}^{\color{Red} k_1} \\ &= 2\cdot {\color{DarkGreen} 1}^{\color{Red} 1}=2 \\ ... &= ... \\ {\color{DarkGreen} r\ae kke_5}\,,{\color{Red} kolonne_1} &= 2\cdot {\color{DarkGreen} r_5}^{\color{Red} k_1}=10 \end{align*}


Svar #4
07. februar 2021 af Kathrine9087

Hmm det forstår jeg ikke rigtig

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2021 af ringstedLC

Det grønne tal i rækken opløftes i det røde tal i kolonnen og ganges med 2:

\begin{align*} {\color{DarkGreen} r\ae kke_1}\,,{\color{Red} kolonne_2} &= 2\cdot {\color{DarkGreen} r_1}^{\color{Red} k_2} \\ &= 2\cdot {\color{DarkGreen} 1}^{\color{Red} 2}=2 \\ ... &= ... \\ {\color{DarkGreen} r\ae kke_5}\,,{\color{Red} kolonne_2} &= 2\cdot {\color{DarkGreen} r_5}^{\color{Red} k_2}\\ &=2\cdot {\color{DarkGreen} 5}^{\color{Red} 2}=50 \end{align*}


Skriv et svar til: kombimatrix

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.