Fysik

Opdrift og tryk

07. februar 2021 af pernilleolehansen - Niveau: B-niveau

Er der ikke nogen som please kan hjælpe mig med opgave b?

Opgave 2 a) Vandslange Vandstrålen har et tværsnitsareal på A=0,0004 m^2 og påvirker en overflade med en kraft på F=190 N. Beregn hvor stort tryk vandstrålen påvirker overfladen med. ( svar 4,75·10^5 Pa)

b) Vi kigger nu på vandtrykket inden i slangen. Forklar i hvilket af punkterne A og B der er det største tryk i slangen. Beregn ud fra billedet et estimat af trykforskellen. 


Billede er vedhæftet. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2021 af mathon

                                


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2021 af mathon

                        \small \begin{array}{llllll}&& p_B=h_B\cdot \varrho \cdot g+\frac{1}{2}\cdot \varrho \cdot v^2\\\\&& p_A=h_A\cdot \varrho \cdot g+\frac{1}{2}\cdot \varrho \cdot v^2 \end{array}


Skriv et svar til: Opdrift og tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.