Matematik

AKUT HJÆLP :/

08. februar 2021 af Samfundsfagsfidusen - Niveau: C-niveau

En der kan hjælpe med opgave B, den skal beregnes på Geogebra?

Rumfanget V af en halvcylinder er givet ved
 

            V = 0,393 * d2  * L , 

hvor d er diameteren, og L er længden. 

A) Bestem halvcylinderens rumfang, når L = 50 cm, og d = 10 cm.

Hermed er halv cylinderens rumfang 1965 cm. 

B) Bestem diameteren af en halvcylinder, der er 40 cm lang, og som har rumfanget 2340 cm3. 

…..


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2021 af StoreNord

B)   
½*Pi*r²*l = 2340


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. februar 2021 af AMelev

#0

            V = 0,393 * d2  * L , hvor d er diameteren, og L er længden. 

Læg et billede af opgaven op i stedet for at skrive af, så fejl og mangler undgås. V = 0,393·d2·L

Løs ligningen 2340 = 0.393·d2·40
I Geogebra: 

Vedhæftet fil:Udklip-1.JPG

Skriv et svar til: AKUT HJÆLP :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.