Matematik

Hjælp til molaritet?

09. februar 2021 af sansas - Niveau: B-niveau

Der afvejes 110 mg stof x med molarmasse 206,29 g/mol, som opløses i 1,000 L vand. Hvilken molaritet har opløsningen med stof x?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2021 af janhaa

M=m/n

n=m/M = 0,533 mmol

[x] = n/V = 0,5333 mM


Svar #2
09. februar 2021 af sansas

Hvordan fik du enhederne i begge trin? Og tak for svar! 


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. februar 2021 af mathon

                 \small \begin{array}{llllll} n=\frac{110\cdot 10^{-3}\;g}{206.29\;\frac{g}{mol}}=0.000533\;mol\\\\ \left [ x \right ]=\frac{0.000533\;mol}{1.000\;L}=0.000533\;M=0.533\;mM \end{array}


Svar #4
09. februar 2021 af sansas

Men i facit får de det til mmol/l ? 

Mange tak for svar ellers!


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. februar 2021 af mathon

                     \small mM=\frac{mmol}{L}


Skriv et svar til: Hjælp til molaritet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.